Tudástár

Célom az, hogy segítek egy kicsit közelebb kerülni ahhoz, hogy megértsd a tested működését, megtanuld olvasni a jeleket, mi miért alakul ki és mit (t)ehetesz ellene. Mert igenis, az étkezés rengeteg mindent befolyásol a testedben - csak meg kell értened, hogy mit, miért és hogyan.

Tudom, hogy a változás sokszor ijesztő és nehéz döntés, de ha megérted az összefüggéseket, akkor biztos vagyok benne, hogy könnyebben tudsz változtatni az étkezési szokásaidon.


Mióta nem szüleimnél töltjük a karácsonyt, rájöttem, hogy december 24-e nem a karácsonyra hangolódásról szól, hanem a robotolásról a konyhában.. Így én már pár éve mindig 23-án megyek át robotüzemmódba – amit lehet elkészítek előre, így 24-én már csak az utolsó simítások vannak hátra, és én is tudok a lányokkal karácsonyfát díszíteni, nyugodtan...

Étkezésünk főszerepet játszik hormonális egészségünk életében, és abban is, hogy szervezetünk mennyire reagál jól a gyulladásokra. De hogy pontosan mi is az a gyulladás, és hogy függ össze a hormonjainkkal – ezt járjuk most körbe.

Hormonjaink úgy dolgoznak együtt, mint a zenészek egy zenekarban – minden zenésznek megvan a saját hangszere és szólama, ám a zene akkor lesz szép, ha mindenki a lehető legjobban játszik, és közben együtt is működnek a többiekkel.

Ha a hormonjaink egyensúlyban vannak, létrejön a varázslat: jól érezzük magunkat, erősnek és kiegyensúlyozottnak, megnő bennünk a tetterő, jobb lesz a memóriánk, ragyogni fog a bőrünk, hajunk fényes lesz, és képesek leszünk nagy örömöket és hálát érezni. Életkortól függetlenül. Nagyon sok nő szenved amiatt, hogy a hormonjai nincsenek egyensúlyban,...