Nőknek, minden korban, a legkülönfélébb panaszokkal, problémákkal, betegségekkel


Ha úgy érzed, hogy szeretnél természetes módszerek segítségével  hadat üzenni a nőgyógyászati panaszaidnak, akkor jó helyen jársz!

Tudomány által alátámasztott étkezési útmutatással és étrenddel segítek helyrehozni a felborult hormonegyensúlyodat, hogy visszanyerd az irányítást az egészséged felett.

H O R M O N E G Y E N S Ú L Y   É S   É T R E N D


A tudomány által támogatott természetes megközelítés a gyógyuláshoz, tápláló és egyszerűen elkészíthető receptek segítségével

Menstruációs zavarok

Szabálytalan ciklus, erős vérzés, elhúzódó vérzés, fájdalmas vérzés, darabos vérzés, pecsételés, PMS, mellfeszülés, túl rövid ciklusok, túl hosszú ciklusok..  Még mindig rengeteg a tévhit azzal kapcsolatban, hogy a menstruációhoz kötődő kellemetlen tünetek a vérzés természetes velejárói-e vagy sem. 

Minden női ciklus egyedi, de az biztos, hogy az egészséges menstruációs vérzésnek nem szabad fájnia. Ha azt érezed, hogy menstruációd megakadályoz abban, hogy elvégezd a mindennapos teendőidet, akkor baj van. Ciklusod sok mindent elárul arról, hogy mi zajlik a szervezetedben - milyen a méhed vérellátása, hormonjaid egyensúlyban vannak-e, volt-e peteérésed, és még sok más mindent.

A táplálkozás nagy szerepet játszik az egészséges menstruációs ciklusban és a hormonális egyensúlyban. 

Mert igenis, táplálkozással befolyásolható a menstruációs vérzésed mennyisége és minősége is! Nem mindegy, hogy miből eszel sokat - a női test számára fontos építőanyagokból (például az egészséges zsírokból), vagy az olyan zavart okozó anyagokból (például a tejtermékek), amik káoszt okoznak a hormonrendszeredben.

PCOS

Úgy érzed, mindent kipróbáltál, hogy búcsút ints a PCOS-nek, de az összes módszerből hiányzott valami? 

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) olyan egészségügyi probléma, amely 10-ből 1 szülőképes korú nőt érint. A PCOS-ben szenvedő nőknél hormonális egyensúlyhiány és anyagcsere-problémák jelentkeznek, amelyek kihatással lehetnek általános egészségi állapotukra és megjelenésükre. A PCOS a meddőség gyakori és kezelhető oka is.

Van egy jó hírem: a táplálkozás önmagában képes a legtöbb tünetet visszafordítani. A gyógyító étrend segítségével sejteid receptorjai újra érzékennyé válnak az inzulinra, emelkedett androgénszinted (ami miatt zavart szenved az ovulációd, nem kívánt szőrnövekedést, hajhullást és aknékat okozva) lecsökkenti a normál tartományba, valamint megszűnteti a folyamatos, emelt szintű gyulladást a szervezetedben - mindezt a természetes, növényi étrendnek köszönhetően.

Ez egyik legbiztosabb, legkíméletesebb módszer arra, hogy  javítsuk a teherbeesés esélyeit.

Endometriózis

Endometriózis - a rettegett diagnózis és egyben a 21. századi orvostudomány egyik legnagyobb kihívása. A termékeny életkorban lévő nők körülbelül 10%-át érintő, krónikus, jóindulatú betegség. Mi okozza ezt a betegséget? A genetikán kívül három olyan tényezőt is azonosítottak a kutatók, melyekre hatással van az életmódunk:

❌ Csökkent immunrendszer

❌ Túlztt mennyiségű ösztrogén a szervezetben

❌ Krónikus gyulladás

Sajnos a genetikán változtatni nem tudsz, de a táplálkozásodon igen, amivel:

✔️ Megerősítheted az immunrendszered, amivel elpusztíthatod a méh üregén kívül megjelenő méhnyálkahártya szövetet

✔️ Támogathatod a májad és a bélrendszered megfelelő működését, hogy a felhalmozódott ösztogént ki tudják üríteni a szervezetedből 

✔️ És gyulladásgátló ételek segítségével kiűzheted a gyulladást a szervezetedből.

Mert a gyógyító növényi étrend csodákra képes!

Pajzsmirigy-alulműködés

Hormonjaink minden másodpercben alkalmazkodnak a környezethez, hogy életben tartsanak minket. Főleg a pajzsmirigy érzékeny arra, ami a testünkön kívül történik. A nem megfelelően működő pajzsmirigy sokféle tünethez vezethet, hiszen az egész testünkre hatással van.

A nők negyedénél lépnek fel alulműködő pajzsmirigy tünetei. Ez az arány hússzor akkora mint a férfiaknál. Sok nő úgy éli az életét, hogy nincs tudatában a pajzsmirigyproblémájának, vagy azt mondják neki, hogy nincs semmi baja, pedig ez nem igaz. A pajzsmirigy alulműködését okozhatják autoimmun betegségek, sőt - 95%-ban amutoimmun eredetű, méghozzá Hashimoto-betegség áll a háttérben. 

Autoimmun eredetű betegségeknél soha nem elég egy adott szervet gyógyszeresen kezelni, mert sokszor olaj is lehet a tűzre. Meg kell nézni, hogy mi okozza azt, hogy a szervezeted megtámadta saját magát. Hashimoto betegség estetében a kiváltó tényezők az alábbiak lehetnek:

❓ Ételallergia vagy intolerancia

❓ Hormonegyensúly felborulása

❓ Krónikus stressz

❓ Lappangó betegségek

❓ Túlzott mennyiségű ösztrogén a szervezetedben

A legtöbb tényezőre hatással lehetsz - méghozzá úgy, hogy megválogatod milyen gyógyító és tápláló ételeket viszel be a testedbe, és miket vonsz ki az étrendedből. 

Nem tudod hogyan? Én igen, és nagyon szívesen segítek neked.

Menopauza

Nagyon sokat lehet olvasni a változókorról, amelyet menopauzának is hívnak. Könyvek és weboldalak tömegei figyelmeztetnek az ekkortájt érkező tünetekre, panaszokra, mint: hőhullámok, éjszakai izzadás, hüvelyszárazság, súlygyarapodás, rossz alvás, fáradékonyság, fejfájás, alacsony libidó, hangulatváltozások, vagy az erős menstruáiós vérzés. 

A nők teste nagyon intelligens, és tökéletesen van összerakva - de ha ez így van, akkor miért jelentkeznek ezek a borzasztó, mindennapokat megnyomorító tünetek a 45. életév táján? A természet tényleg ekkora hibát vétett volna, ez a "normális"? 

Nekem meggyőződésem, hogy ez nem így van. Mert vannak olyan népcsoportok, akik még csak nem is hallottak hőhullámokról vagy a változókor egyéb tüneteiről. A nyugati világban a nők 80 százaléka viszont igen. Mert a nyugati életmód - és ebben nagyon nagy szerpet vállalni a táplálkozás - mellett a hormonegyensúlyunk felborulása szinte elkerülhetetlen. 

Ha viszont odafigyelsz a táplálkozásodra és megismered a tested működését, akkor megtanulsz figyelni az apró jelekre, amik figyelmeztetnek arra, hogy valami nem működik megfelelően a testedben. 

Hiszem, hogy megfelelő odafigyeléssel minden ember egészen életerős és egészséges maradhat a változókorban és azután is, fizikálisan, mentálisan és érzelmileg egyaránt.

Baba projekt

A fogantatásra való felkészülés egy kulcsfontosságú időszak, ugyanis ebben a szakaszban készítheted fel a tested arra, hogy egy egészséges környezetben növekedhessen, fejlődhessen a magzatod, és a petesejtjeid kicsattanjanak az egészségtől. Mert bizony ebben is segít neked az egészséges táplálkozás!

Régebben a kutatók úgy tudták, hogy a petefészkek és a petesejtek egészségét csakis az életkor határozza meg. Újabb kutatások viszont bebizonyították, hogy a táplálkozásnak ebben óriási szerepe van.

A megfelelően tápláló és tisztító étrend elősegíti, hogy:

✔️ Az egészséges petefésze(i)dből egészséges petesejt(ek) lökődjenek ki

✔️ Májad megtisztítsa a szervezeted a felgyülemlett méreganyagoktól és a felesleges hormonoktól, amik így nem jutnak át a placentán keresztül a magzatodba

✔️ Vérkeringésed felélénkül, aminek hatására méhedben is beindulnak a tisztító folyamatok, méhszöveteid erősebbek lesznek, hogy kilenc hónapra egy puha és biztonságos otthont teremtsen kisbabádnak.

Akik már jártak nálam

Úgy érzem, hogy jó úton járok. Köszönöm, hogy ebbe az irányba tereltél, szuper recepteket kaptam tőled...Ezt az étrendet nekem találták ki!

Dr. Sz. Aliz


A menstruációs görcseim teljesen megszűntek, a pajzsmirigy értékeim javultak!....Jóval több az energiám, és pihentetőbb az alvás is....Sokkal egészségesebbnek érzem magam, mint eddig bármikor! Sokfajta diétát kipróbáltam már életem során, de ez az egyedüli, amit nem érzek fogyókúrának vagy diétának.

D. Nikoletta

Sokkal változatosabban étkezem, mint valaha - és már 7 kilót sikerült leadnom!

H. Ágnes


Á R A K


Személyre szabott dietetikai tanácsadás

Villám-tanácsadás

ONLINE

39.900 Ft

8.900 Ft

MI VAN EBBEN AZ ÁRBAN?

✔️ Tanácsadás az alábbi panaszokra: menstruációs problémák, PCOS, endometriózis, adenomiózis, Hashimoto-thyreoiditis, peri- és posztmenopauza, baba projekt

✔️ Személyesen vagy online

✔️ Előzetes komplex állapotfelmérés

     - laborelemzés

     - jelenlegi- és korábbi betegségek értékelése

     - emésztési, hormonális, étkezési és életmódbeli szokások           felmérése

✔️ Testösszetétel mérés bioimpedancia mérleggel (személyes konzultáció esetében)

✔️ Átfogó 2,5-3 órás konzultáció, maximális tudásmegosztással, részletes írott anyaggal

✔️ Személyes étrendkiegészítésed összeállítása az aktuális állapotodra - teljesen egyedi, sablonmentes és független ajánlással

✔️ Mozaik étrendes receptes könyv rengeteg recepttel, hozzávalók lelőhelyeivel és ajánlásokkal, ami a minőségi életet még tovább támogatja 

✔️ Igény esetén kontroll konzultáció

MI VAN EBBEN AZ ÁRBAN?

✔️ Bármilyen táplálkozással kapcsolatos kérdésedre választ adok

✔️ 60 perc

✔️ Online

➕ Igény esetén étrend összeállítása

Szeretnék eljönni tanácsadásra

Kérlek, add meg adataid és a lehető leghamarabb felveszem veled a kapcsolatot.