Adatvédelmi irányelvek

ÖSSZEFOGLALÓ – A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

A szolgáltatás teljesítése során a szerződéskötéshez, a szerződés teljesítéshez, kapcsolattartáshoz és a számlázáshoz szükséges általános adatok (pl. az Ön neve, elérhetősége) valamint az Ön egészségi állapotára vonatkozó különleges személyes adatok birtokába kerülünk, amelyet Ön oszt meg velünk önkéntesen. Az Ön személyes adatait és kiemelten az egészségi állapotára vonatkozó adatait az elvárható fokozott biztonsággal kezeljük.

  • Az egészségügyi adatokat a számítógépünk saját meghajtóján tároljuk, vagy Google Űrlapok használata esetén kizárólag anonim módon Ön által választott és tetszés szerint cserélt álnév használatával kérünk adatokat.
  • Nem továbbítunk egészségügyi adatot más tanácsadó vagy más cég/személy részére.
  • Könyvelő cégünk kizárólag a számlázáshoz szükséges általános adatokat (pl. név, lakcím) ismeri meg. A tárhelyszolgáltató és az üzemeltető kizárólag a weboldalunk használata során érintett személyes adatokat ismeri meg.
  • A kérdőíveket kizárólag azonosításra alkalmatlan (anonim) módon tároljuk.
  • A folyamat lezárását követő egy év elteltével az egészségi állapottal kapcsolatos összes adatot töröljük.
  • Az Ön által velünk önkéntesen megosztott egészségügyi adatok kezeléséhez írásbeli hozzájárulására van szükség, a fent összefoglalt információkat a jogszabályok által előírt részletezettséggel leíró alábbi Adatkezelési Tájékoztató megismerését követően.
  • A https://rozsaeniko.hu címen elérhető weboldalunkat bárki látogathatja anélkül, hogy a technikailag automatikus adatkezelésen túl bármilyen személyes adatot kellene megadnia, a sütik (cookie-k) alkalmazásához az Ön hozzájárulása szükséges, amelyet a weboldal használata során tud megtenni.

Adatkezelő
Neve: Rózsa Enikő e.v.
Székhely: 7673 Cserkút, Árpád köz 3.
E-mail: rozsaenikodiet@gmail.com
Telefon: +36 30 983 8642

A SZEMÉLYES ADATOK

kezelésének célja: 1 A szolgáltatást igénybe vevő természetes személy részére a szolgáltatás teljesítése
felsorolása illetve kategóriái: Az érintett egészégi állapotának felmérés céljából összeállított kérdőíven szereplő egészségügyi profil adatok, külső egészségügyi szolgáltató által elvégzett laboratóriumi vizsgálatok adatai
kezelésének időtartama: A szerződés teljesítésétől számított 1 év
forrása: Közvetlenül az érintett
kezelésének jogalapja: Az érintett hozzájárulása. Ön a nyilatkozat aláírásával / a www.rozsaeniko.hu honlapon a checkbox bepipálásával hozzájárul a személyes adatok kezeléséhez. A személyes adatok megadása az Ön döntésén múlik, azonban valamely adat közlésének elmaradása esetén a szolgáltatás megfelelő minőségű teljesítése nem garantálható. A hozzájárulását az érintett bármikor visszavonhatja, az nem érinti azonban a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Hiányos, ellentmondásos vagy értelmezhetetlen jelölést az Adatkezelőnek a hozzájárulás megtagadásaként kell értelmeznie.
Miért szükséges? Nem kötelező adat: a szolgáltatás megfelelő teljesítéséhez szükséges

kezelésének célja: 2 Kapcsolattartás és hírlevél küldés céljából a jelentkezők, feliratkozók nyilvántartása (szolgáltatás bemutatása, kérdések megválaszolása, tájékoztatás jövőbeli eseményekről).
kezelésének időtartama: Hozzájárulás visszavonásáig, annak hiányában az utolsó interakció után 1 év
forrása: Közvetlenül az érintett
A kezelt személyes adatok felsorolása illetőleg kategóriái: Teljes név, e-mail cím, telefonszám
Miért szükséges? Regisztrációhoz, jelentkezéshez szükséges adat. A jelentkező természetes személy azonosításához, kapcsolattartáshoz szükséges.
Az adatkezelés jogalapja: Az Ön hozzájárulása. Ön a nyilatkozat aláírásával / a www.gutsnroots.com honlapon a checkbox bepipálásával hozzájárul a személyes adatok kezeléséhez. A személyes adatok megadása az Ön döntésén múlik, azonban valamely adat közlésének elmaradása esetén a szolgáltatás megfelelő minőségű teljesítése nem garantálható. A hozzájárulását az érintett bármikor visszavonhatja, az nem érinti azonban a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Hiányos, ellentmondásos vagy értelmezhetetlen jelölést az Adatkezelőnek a hozzájárulás megtagadásaként kell értelmeznie.

kezelésének célja: 3 Kapcsolattartás a szerződéses partnerekkel, képviselőivel és közreműködőivel, szerződéskötés, számlázás, azonosítás
felsorolása illetve kategóriái: Név, cégnév, beosztás, telefonszám, e-mail cím, lakcím (természetes személy szerződő fél esetén) és ügyfélszám.
kezelésének időtartama: Kapcsolattartás: Az utolsó kapcsolatfelvételtől számított 1 év Az adózás rendjéről szóló jogszabályokban meghatározott időtartam (8 év)
forrása: Közvetlenül az érintett, másik adatkezelő
kezelésének jogalapja: Szerződés teljesítése, jogi kötelezettség teljesítése
Miért szükséges? Szerződéskötés, azonosítás, számlázás, kapcsolattartás érdekében kötelező adat

TECHNIKAI ADATOK ÉS COOKIE-K KEZELÉSE

Mivel a természetes személyek összefüggésbe hozhatók az általuk használt készülékek, alkalmazások, eszközök és protokollok által rendelkezésre bocsátott online azonosítókkal, például IP-címekkel és cookie (süti) azonosítókkal, ezért ezek az adatok egyéb információkkal összekapcsolva alkalmasak és felhasználhatók a természetes személyek profiljának létrehozására és az adott személy azonosítására.

A cookie-k alkalmasak továbbá arra, hogy megjegyezzék a beállításokat, így nem kell azokat a felhasználónak újra rögzítenie, ha egy új oldalra lép, emlékeznek a korábban bevitt adatokra, ezért azokat nem kell újra begépelni. A cookie-k elemzik a honlap használatát annak érdekében, hogy az így nyert információk felhasználásával végrehajtott fejlesztések eredményeként az a lehető legnagyobb mértékben a felhasználó elvárásai szerint működjön, a felhasználó könnyen megtalálja a keresett információt, és figyelemmel kísérik hirdetéseink hatékonyságát.

Amennyiben a weboldalon az adatkezelő külső webes szolgáltatások segítségével jelenít meg különféle tartalmakat, az néhány olyan süti tárolását eredményezheti, melyeket nem az adatkezelő felügyel, így nincs befolyása arra, hogy ezek a weboldalak, illetve külső domainek milyen adatokat gyűjtenek. Ezen cookie-król az adott szolgáltatásra vonatkozó szabályzatok adnak tájékoztatást. A felhasználó beállíthatja webes keresőjét úgy, hogy elfogadjon minden sütit, elutasítsa mindet, vagy értesítse a felhasználót, ha süti érkezik a gépére. A beállítási lehetőségek általában a böngésző "Opciók" vagy "Beállítások" menüpontjában találhatók. Az angol nyelvű www.aboutcookies.org weboldalon található részletes tájékoztató szintén segít a különböző böngészőkben történő beállításokban.

KIK ISMERHETIK MEG AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIT?

Az Ön személyes adatait kizárólag az Adatkezelő munkatársai ismerhetik meg feladataik ellátása érdekében. Működésünk során a Google, Zoom, Microsoft Teams, Facebook, Instagram, Skype szolgáltatásait vesszük igénybe.

Az Adatkezelő nem továbbít a jelen tájékoztató szerinti személyes adatot sem harmadik országba sem nemzetközi szervezet részére.

Az Adatkezelő kizárólag adózási és pénzügyi jogszabályok alapján kötelező adattovábbítás céljából illetve egyéb jogszabály által előírt esetben adja át az érintett személyes adatait más állami szervek számára, például, amennyiben szükséges az érintett személyes adatait tartalmazó iratok átadása bíróság vagy a rendőrség számára. Ezen kívül az Adatkezelő jogi képviseletét ellátó ügyvéd szintén megismerheti a személyes adatokat, ha az érintett és az Adatkezelő között jogvitára kerül sor. Az Adatkezelő számára könyvelési szolgáltatást nyújtó vállalkozás megismerheti a számlázás céljából kezelt adatait.

ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Az Adatkezelő megfelelő információbiztonsági intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy az Ön személyes adatait védje többek között a jogosulatlan hozzáférés, jogosulatlan megváltoztatás, jogosulatlan másolás vagy közzététel ellen. Az egészségügyi adatok kizárólag a számítógép saját meghajtóján kerülnek tárolásra vagy azonosításra alkalmatlan módon, álnevesítéssel kerülnek felhőben tárolásra. Az Adatkezelő megfelelő szervezési intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatok ne válhassanak hozzáférhetővé meghatározatlan számú személy számára.

Automatizált döntéshozatalt az Adatkezelő nem alkalmaz.

AZ ÖN JOGAI

Ön kérelmezheti a személyes adatokhoz való hozzáférést az alábbiak szerint:

Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő (egyébként az adatkezelési tájékoztatóban megjelenő) információkhoz hozzáférést kapjon:

a) az adatkezelés céljai;

b) az érintett személyes adatok kategóriái;

c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;

d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

e) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

h) az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Ön rendelkezésére bocsátja. Az Ön által kért további másolatokért az adatkezelő adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha Ön elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, fő szabály szerint az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani. A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

Ön jogosult a személyes adat helyesbítését kérni: Az Ön kérése esetén az adatkezelő köteles indokolatlan késedelem nélkül helyesbíteni az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

Ön jogosult a személyes adat törlését kérni: Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok törlését kérje. Az adatkezelő az alábbi esetekben köteles arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje:

a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

b) Ön visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

c) Ön tiltakozik a közérdekből, közhatalmi jogosítvány gyakorlása érdekében vagy az adatkezelő (harmadik fél) jogos érdekében történő adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy Ön a tiltakozik a közvetlen üzletszerzés érdekében történő adatkezelés ellen;

d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

f) a személyes adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

A fenti indokok fennállása ellenére a személyes adatok további megőrzése jogszerűnek tekinthető az alábbi esetekben:

  1. ha a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságához való jog gyakorláshoz, vagy
  2. ha valamely jogi kötelezettségnek való megfeleléshez, vagy
  3. ha közérdekből végzett feladat végrehajtásához, vagy
  4. ha az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása miatt, vagy
  5. ha népegészségügy területén érintő közérdekből,
  6. ha közérdekű archiválás céljából, vagy
  7. ha tudományos és történelmi kutatás céljából vagy statisztikai célból, vagy
  8. ha jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez illetve védelméhez szükséges.

Ön jogosult az adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adat kezelésének korlátozását kérni, az alábbiak valamelyike esetén:

a) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát (arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát);

b) az adatkezelés jogellenes, és n ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c) az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

d) Ön tiltakozott a közérdekből, közhatalmi jogosítvány gyakorlása érdekében vagy az adatkezelő (harmadik fél) jogos érdekében történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Önjogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról az adatkezelő Önt előzetesen tájékoztatja.

Ön jogosult az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adat kezelése ellen tiltakozni az alábbiak szerint:

A saját helyzetével kapcsolatos okokból Ön jogosult bármikor tiltakozni a személyes adatainak közérdekből, közhatalmi jogosítvány gyakorlása érdekében vagy az adatkezelő (harmadik fél) jogos érdekében történő kezelése ellen (ideértve az ezen alapuló profilalkotást is). Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat csak akkor kezelheti tovább, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen (ideértve a profilalkotást is). Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

Ön jogosult az Önre vonatkozó személyes adatok hordozhatóságára az alábbiak szerint:

Ha az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, vagy az Önnel kötött szerződés teljesítése és az adatkezelés automatizált módon történik Ön Jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta. Ha ez technikailag megvalósítható, kérheti a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását. Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása nem sértheti a törléshez való jogot. Az adatok hordozhatóságához való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

Profilalkotással kapcsolatos jogok:

Az Adatkezelő nem alkalmaz automatizált döntéshozatalt vagy profilalkotáson alapuló döntéshozatalt. Amennyiben az Adatkezelő szerződéses partnere (az Ön munkáltatója) ilyen tevékenységet végez, akkor köteles megfelelő intézkedéseket tenni az Ön jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében. Ilyen esetben Ön kérheti emberi beavatkozást a folyamatba, kifejezheti álláspontját és a döntéssel szemben kifogást nyújthat be.

Bírósági jogorvoslati jog, felügyeleti hatósághoz címzett panasz: Az Ön által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén polgári pert kezdeményezhet az adatkezelő ellen. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Ön jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál, ha megítélése szerint az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése sérti a GDPR-t.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu honlap: www.naih.hu

telefon: +36 (1) 391-1400 fax.: +36 (1) 391-1410

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).
  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
  • Az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény
Készítsd el weboldaladat ingyen!